Ярило Аміно Мікс – ефективне рішення у боротьбі зі стресами

Ярило Аміно Мікс – ефективне рішення у боротьбі зі стресами

Навчальні матеріали ТОВ ГК «Ярило" 2020

ЯРИЛО АМІНО МІКС – ЕФЕКТИВНЕ РІШЕНННЯ У БОРОТЬБІ ЗІ СТРЕСАМИ

Для отримання високого і якісного врожаю сільгоспвиробники використовують технології які передбачають застосування гербіцидів. Їхнє застосування вкрай необхідне, проте воно негативно  відображається на життєдіяльності культурних рослин призводячи до порушення у фізіологічних і біохімічних процесах. До того ж погодні умови, які останніми роками вкрай рідко є оптимальними та, зазвичай, мають стресовий характер – посуха, спека, низькі температури, град, повені і т.д. Все це призводить до впровадження у виробництво більш стійких до стресів сортів і гібридів та використання сучасних технологій з їхнього вирощування.

Орієнтуючись на вищезгадане, професіонали «Групи компаній «Ярило» розробили Ярило Аміно Мікс – сучасне амінокислотне добриво, яке виготовлено із високоякісної сировини та направлене на зниження негативної дії стресових факторів різної природи. В складі добрива містяться L-амінокислоти рослинного походження, карбонові кислоти і рослинний гормон – цитокінін.

Комплекс амінокислот L-амінокислот у складі продукту регулює життєво необхідні процеси: поглинання і транспорт поживних елементів, синтез білків, фотосинтез. Фізіологічне і біохімічне значення Ярило Аміно Мікс в тому, що він сприяє синтезу білків, складовою яких є саме амінокислоти. Тобто вони є «абеткою» білкової структури. Рослини самостійно синтезують амінокислоти однак, за стресових умов, цей процес відбувається із значною затратою енергії або зовсім призупиняється. Це призводить до затримки ростових процесів, загального пригнічення рослин в результаті чого знижується якість і кількість врожаю.  

Крім антистресових властивостей амінокислоти виконують ряд інших важливих для росту і розвитку рослин функцій. Гліцин і глютамін сприяють синтезу хлорофілу в листках, що призводить до збільшення площі листкової поверхні а, відповідно, до збільшення інтенсивності фотосинтезу. Крім того, вони проявляють хелатуючі властивості та покращують транспорт елементів живлення всередині рослин.

Амінокислоти сприяють синтезу фітогормонів (ауксину, цитокініну та гібереліну) та їхнім регуляторним властивостям. Зокрема, триптофан є попередником ауксину.

Концентрація амінокислот визначає механізм роботи продихів, поліпшуючи процеси газообміну і транспірації. Позакореневе застосування амінокислот перед цвітінням стимулює процес закладання генеративних органів. Пролін і цитокінін збільшують фертильність пилку. Лізин і глютамін стимулюють проростання пилкових зерен та активують ріст пилкових трубок.

Рослинний гормон цитокінін  стимулює ріст наземної вегетативної маси. Його застосування перешкоджає передчасному старінню та підтримує активний ріст рослин. Він сприяє синтезу антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали та зменшують стресове навантаження.

Застосування Ярило Аміно Мікс забезпечує антистресовий і стимулюючий ефект на рослини. Сприяє швидкому відновленню рослин після несприятливих стресових умов – посуха, високі або низькі температури повітря, гербіцидний стрес, град. Склад продукту вирізняється високою концентрацією L-амінокислот тільки рослинного походження, що робить його максимально ефективним при застосуванні на сільськогосподарських культурах. Рекомендована норма витрати Ярило Аміно Мікс –0,5 л/га.

Русін Олександр Олександрович, к. с.-г. н, керівник наукового відділу ТОВ «Групи компаній «Ярило»