Овочеві культури

Овочі – цінний дієтичний продукт. Вони містять увесь комплекс корисних поживних речовин. Супроводжуючи м’ясо овочами підвищується його засвоюваність до 30 %.
В Україні загальна посівна площа під овочами становить 3,3 млн га, з них: 1,2 млн га відведено під картоплю, 0,4 млн га зайнято під овочами відкритого ґрунту, 46,2 тис. га під баштанними культурами та 1,5 млн га під кормовими овочами. Асортимент овочевої продукції все ще не відповідає вимогам збалансованого харчування населення нашої держави. Найбільш популярними серед овочевих культур є капуста, помідори, огірки та цибуля.

Illustration

Збалансоване живлення овочевих культур на ранніх етапах росту, у період цвітіння та плодоношення є вирішальним для отримання високоякісних врожаїв. Азот необхідний для оптимального росту рослин. Надмірна його кількість призводить до погіршення врожаю. Форма азоту теж має значення. Амонійна форма може пригнічувати ріст рослин і негативно вплинути на загальну якість томатів. Фосфор важливий для росту і розвитку кореневої системи при пересаджуванні розсади, а також на стадії зав’язування плодів. Овочі мають відносно високу потребу в калії.
Кальцій необхідний для нормального росту рослин та розвитку коренів. Важливо постійне його надходження протягом сезону. Найбільш необхідними мікроелементами бор, марганець, залізо і цинк. Надлишку бору може призвести до фітоксичності та пригнічувати ріст. Цинк стимулює проростання насіння.

IllustrationIllustrationIllustrationIllustration

Бажаєте отримати консультацію або замовити продукт?

Illustration

Будь ласка, заповніть форму:

Дякуємо!

Ми зв'яжемося з вами найближчим часом

Can't send form.

Please try again later.