Плодові культури

У світі вирощується досить багато видів плодових культур, з різними строками цвітіння і плодоношення, різними характеристиками і якостями, плодами різних кольорів і смаків.
В Україні найбільш поширеною серед плодових культур є яблуня, яка займає понад 70 % площі садів. Ця культура добре пристосована до різних умов вирощування, має велику кількість видів та сортів, що дозволяє вирощувати її в найрізноманітніших умовах, характеризується довговічністю, високою продуктивністю, цінними та дієтичними якостями плодів.

Illustration

Плодові культури потребують азот, кальцій та калій у найбільшій кількості. Азот впливає на максимізацію росту листків та плодів. Велика кількість кальцію потрібна деревам для підтримки росту. Більша його частина засвоюється на ранніх етапах. Максимальне засвоєння калію відбувається на стадії наливу плодів та дещо пізніше за азот та кальцій. Фосфор підвищує потенціал плодоношення, збільшуючи кількість суцвіть та покращуючи зав'язування плодів. Магній відіграє важливу роль у забезпеченні нормального росту та розвитку листків і квіток.Необхідно також підтримувати забезпеченість дерев плодових культур мікроелементами – бором, цинком, залізом, магнієм та молібденом. Бор і цинк відповідають за розвиток бутонів та зав’язування плодів. Бор малорухливий елемент, тому його слід вносити позакоренево. Цинк допомагає у захисті дерев від підмерзання.

Ефективність застосування добрив «Ярило» у насадженнях яблуні

Illustration

Бажаєте отримати консультацію або замовити продукт?

Illustration

Відео Імуностимулятор Са+ яблуня