Пшениця озима

Пшениця є найпоширенішою злаковою культурою, що займає провідну позицію у рейтингу продуктів харчування в 50 країнах світу. Україна теж лідирує за посівними площами та є потужним експортером цієї культури. В Україні пшеницю вирощують на площі близько 6,4 млн. га.
Ця культура характеризується найвищим до 15 % вмістом білку, рівень якого залежить від технології вирощування та сорту. Світовий рекорд урожайності пшениці 17,39 т/га встановив новозеландський фермер, тоді як в Україні рекордна урожайність становить 10,1 т/га.

Illustration

Азот використовується пшеницею нерівномірно. Від появи сходів до кущення поглинається лише 10 % від загального об’єму. Основна маса азоту поглинається рослиною на етапі кущення до початку трубкування (друге міжвузля) — 50 % загального азоту, ще 25 % — до появи прапорцевого листка і 15 % — протягом колосіння, цвітіння та наливу зерна.Фосфор та калій необхідні рослинам озимої пшениці на всіх фазах росту. Значна частина фосфору засвоюється уже в період проростання насіння. Нестача його в цей час не компенсується посиленням фосфорного живлення на пізніших фазах розвитку. Калій пшениця засвоює найбільш інтенсивно у фазах виходу в трубку і колосіння.В кінці кущення необхідно застосовувати комплекс мікроелементів. Цей захід різко активує розвиток кореневої системи, збалансовує мінеральне живлення та активує гормональний комплекс.

Ефективність застосування добрив «Ярило» у посівах пшениці озимої

Illustration

Бажаєте отримати консультацію або замовити продукт?

Illustration

Будь ласка, заповніть форму:

Дякуємо!

Ми зв'яжемося з вами найближчим часом

Can't send form.

Please try again later.