Виноград

Виноградарство є високоприбутковою галуззю сільського господарства. Займаючи невеликий відсоток сільськогосподарських угідь, цей напрямок забезпечує значну частину доходу, що зумовлено його універсальним і широким спектром використання врожаю. В Україні під виноградними насадженнями зайнято близько 40 тис. га, переважно технічними сортами.
У свіжому вигляді виноград є цінним дієтичним та лікувальним продуктом. У його ягодах містяться легкозасвоювані цукри (глюкоза і фруктоза), органічні кислоти, вітаміни та інші корисні для людини речовини.

Illustration

Азот і калій є важливими поживними речовинами для здорового росту і продуктивності винограду. Однак ці елементи можуть стимулювати надмірне зростання і енергію, що призводить до затінення, тривалого дозрівання та зниження якості плодів. Пікові потреби припадають на період розпускання бруньок, цвітіння та дозрівання ягід.
Кальцій необхідний у відносно великих кількостях. Він не менш важливий за азот. Близько 40 % кальцію поглинається рослинами у період між появою листків та зав’язуванням плодів. Крім цього кальцій сприяє стійкості винограду до сірої гнилі, пригнічуючи ферментну активність патогена.
Залізо і цинк засвоюється рослинами винограду більше за інші мікроелементи. Дефіцит цинку може знижувати зав’язування плодів та призводить до утворення низькорослих пагонів з дрібними деформованими листками.

Бажаєте отримати консультацію або замовити продукт?

Illustration

Будь ласка, заповніть форму:

Дякуємо!

Ми зв'яжемося з вами найближчим часом

Can't send form.

Please try again later.