Ягідні культури

В Україні на ягідні культури припадає близько 2 % площ всіх плодово-ягідних насаджень та становить орієнтовно 21 тис. га. Найбільш вирощуваними серед них є суницям, малина, чорна смородина і порічка, лохина та аґрус.
Ягідні культури відзначаються високими поживними й смаковими якостями та лікувальними властивостями. Плоди цих культур споживають свіжими та використовують для переробки.
Суниця в Україні вирощується переважно за екстенсивними технологіями, що передбачають посадку нових плантацій та збір першого урожаю на наступний рік.

Illustration

Для ягідних культур азот є найважливішим, але калій, кальцій, бор і цинк також відіграють важливу роль у отриманні високого врожаю. Рослини потребують азот у період інтенсивного росту листків. Суниця досить чутлива до надмірної кількості азоту. Це призводить до розм’якшення ягід, тому його забезпечення повинно бути контрольоване та збалансоване. Інтенсивне поглинання азоту відбувається перед початком дозрівання плодів. Фосфор необхідний в дещо меншій кількості, найбільше у період від початку росту листків до цвітіння. Калій забезпечує високий вміст цукру і кислоти, що покращує смакові властивості ягід. Найбільш швидке його поглинання відбувається к період формування плодів до їх достигання.
Бор і кальцій забезпечують високу якість ягід забезпечуючи їхню міцність. Серед мікроелементів у найбільшій кількості поглинаються залізо і марганець.

Illustration

Бажаєте отримати консультацію або замовити продукт?

Illustration

Будь ласка, заповніть форму:

Дякуємо!

Ми зв'яжемося з вами найближчим часом

Can't send form.

Please try again later.